Arvostelu: SkyDrift

by 29 syyskuuta 0 kommenttia

SkyDrift (2011) on kevyt ja vauhdikas lentokisailu Sonic & All Stars Racing Transformedin ja Mario Kartien hengessä. Jo aiemmin Xbox360:lle ilmestynyt SkyDrift on saatavilla halpapelinä PC:lle ainakin Steamistä. Oman versioni ostin Humble Bundlen viikkopaketin mukana aivan pilkkahintaan.

Kupletin juoni on yksinkertainen: valitse yksi kahdeksasta lentokonemallista ja osallistu erilaisiin lentokilpailuihin joko yksinpelinä tai kavereiden kanssa. SkyDrift on kaukana realistisesta, koneet ovat jostain kuvitteellisesta lähitulevaisuudesta ja lentomalli on erittäin arcademainen.

Kilparadat ovat sokkeloisia kanjoneita joihin on ripoteltu power-uppeja ja aseita. Kerätyt kilvet, konekiväärit miinat, ohjukset, sähköpulssit tai muut esineet voi muuttaa myös turbo boostin energiaksi. Esineitä voi kantaa mukanaan kaksi kerrallaan, kahden samanlaisen käytöstä saa tehokkaamman version. Kaiken kaikkiaan esineillä saa taktikoitua kisassa varsin mukavasti. Erilaisia kenttiä on vain kuusi, joten sisältö on nähty aika nopeasti. Kentät, koneet ja erilaiset custom maalaukset aukeavat pelin edetessä.

Näppäimistö ei oikein ohjailuun sovellu, mutta pädi tai lentotikku ajaa asian selvästi paremmin. Ohjaaminen ei ole ihan helppoa, esimerkiksi pädillä konetta ohjaillaan tyypillisesti vasemmalla tatilla, mutta tiukempiin kurveihin tarvitaan kuitenkin myös oikea tatti, jolla kone kääntyy vielä jyrkemmin.

Graafisesti peli on näyttävä ja pyörii sutjakkaasti. Lentokoneet ovat hyvännäköisiä ja reitin varren maisemat vesiputouksineen ovat yksityiskohtaisia. Osa maastosta on myös tuhoutuvaa tai muuttuu muuten kisan edetessä. Kuolema korjaa satoa runsaasti törmäilyn tai vastustajien aseiden vuoksi useasti ja siitä rankaistaan muutaman sekunnin kestävällä uudelleensyntymisellä.

Yksinpelillä pääsee hyvin alkuun, mutta todellinen hauskuus on tietysti moninpelissä. Valitettavasti jaetun ruudun moninpeliä ei ole tarjolla. Koska peli on aika tuntematon voi peliseuran saaminen olla hankalaa. Pelimaailma oli myös omaan makuuni vähän liian geneerinen ja kasvottomiksi jääneet vastustajat elottomia. Halpapelinä sisällön keveyden voi kuitenkin antaa anteeksi, sillä pelimekaniikka toimii.

72/100

SkyDrift
Genre: Kilpa-ajo, lentäminen
Julkaisija: Digital Reality, Kalypso
Kehittäjä: Digital Reality
Testattu: PC
Saatavilla: PC, PS3, Xbox360

Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.