Arvostelu: Yesterday

by 07 elokuuta 0 kommenttia
Yesterdayssä pelataan nimipäähenkilö John Yesterdayn lisäksi myös nuorta ja ärsyttävää miljoonikkoa Henry Whitea ja tämän yksinkertaista apuria Samuel Cooperia.Espanjalaisen Pendulo Studiosin seikkailupeli Yesterday on nimensä mukaan tuulahdus menneisyydestä. Vanhoina hyvinä aikoina 80- ja 90-luvulla oli lukuisia loistavia seikkailupelejä, joissa edettiin ilman kiirettä, hiiren kursorilla ruutua tutkien läpi hieno tarina. Yesterday on mainioiden Gabriel Knight ja Broken Sword -sarjojen hengenheimolainen. Päähenkilö John Yesterday tutkii työkseen vanhoja salaseuroja. Lihan kulttia tutkiessaan hän menettää muistinsa ilmeisessä itsemurhayrityksessä. Pian selviää, että asiat ja ihmiset eivät ole lainkaan niin kuin miltä aluksi näyttää.

Juoneltaan peli on melko ovela, joskin suurta juonenkäännettä siitä mitä Yesterday oppii omasta menneisyydestään ei osata oikein hyödyntää loppuun saakka. Kuten seikkailupeleissä niiden kulta-aikoina, myös Yesterdayssä on muutamia todella kekseliäitä pulmia ratkaistavaksi, vastapainona löytyy muutamia todella keinotekoisesti vaikeiksi tehtyjä.

Pelin läpäisee noin viidessä tunnissa, mikä on lyhyt aika tämän tyyppiselle seikkailulle. Mutkia oikaistaan suoraksi turhan usein, jolloin tarinan rytmitys ei ole enää nautittava. Muutenkaan käsikirjoitusta ei voi originaalina pitää. Vaikka odotin Yesterdaylta selvästi enemmän, se kuitenkin viihdytti, varsinkaan kun peliä ei edes yritetä myydä täysihintaisena. Ei se yllä kuitenkaan lähellekään esikuviaan.

Kai Saarto

70/100

Yesterday
Kehittäjä: Pendulo Studios
Testattu: PC
Saatavilla: PC
Ikäraja: 16Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.