Arvostelu: Le Tour de France 2012

by 07 elokuuta 0 kommenttia

Ranskan ympäriajo tuo monelle mieleen upeat maisemat ja tv-toimittaja Peter Selinin. Selinin lajituntemuksen lisäksi television äärellä tutuksi tulevat myös nähtävyydet ja paikallinen ruokakulttuuri. Toisille Ranskan ympäriajo tuo mieleen Lance Armstrongin lukuisat voitot ja nyttemmin nolon doping-käryn. Virallisesta Le Tour de France 2012 -pelistä taas ei valitettavasti kenellekään jää mieleen mitään.

Pelin ovat tehneet ranskalaiset pyöräilyfanit ja he ovat samalla myös se otollisin kohderyhmä. Tour de France 2012 on nimittäin pelinä lähinnä resurssienhallintaa. Kotisohvalla pitää osata peesata tuulensuojassa, tarkkailla sykkeitä, tankata eväitä, säästellä voimia ja tehdä muita taktisia ratkaisuja. Kovin toiminnallista meno ei ole ja lapsille peliä ei ole suunnattu: oppimiskynnys on konsolille tehdyksi urheilupeliksi varsin korkealla.

Jos peli toisi eteen Ranskan upeat maisemat ja esittelisi edes hiukan kilpailun seutuja, olisin saattanut jaksaa viihtyä sen parissa pidempään. Valitettavasti pyöräilijöitä lukuun ottamatta pelin ulkonäkö on auttamattoman vanhentunut. Maisemat ovat mitäänsanomattomia ja teiden varsilla hilluvat kökösti animoidut katsojat vielä ärsyttävämpiä kuin oikeassa Tour de Francessa.

Peli on virallinen kisatuote, joten mukana on aitoja pyöräilytalleja tunnelmaa luomassa. Pelisarjan pitää kuitenkin petrata rutkasti ennen kuin se kiinnostaa keskivertopelaajaa.

Kai Saarto

Pisteet: 50/100

Le Tour de France 2012
Julkaisija: Cyanide/Focus Home Interactive
Testattu: Xbox360 
Saatavilla: PS3, Xbox360
Ranskan ympäriajo ei ole koskaan ennen näyttänyt näin tylsältä.

Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.