Arvostelu: The Testament of Sherlock Holmes

by 07 elokuuta 0 kommenttia
Maailman tunnetuin salapoliisi on päätynyt peliin useampaan kertaan. Ranskalainen Frogwares on tehnyt niitä seitsemän, joista viimeinen on vasta ilmestynyt The Testament of Sherlock Holmes.
Ranskalaiset ovat vieneeet Holmesin hahmoa kertaheitolla synkempään suuntaan. Tarina alkaa, kun kolme lasta löytää Baker Street 221b:n vintiltä kätketyn tohtori Watsonin päiväkirjan, joka paljastaa mestarietsivän joutuneen itse rikosepäiltyjen joukkoon. Lehdistön syyttäessä Holmesia jalokivivarkaaksi, saa etsivän käytös saa Watsonin huolestuneeksi.

Pääosin erittäin hyvin näköinen peli antaa pelaajan kontrolloida niin Watsonia kuin Sherlockia. Hahmot ovat vähän pökkelömäisiä, mutta ei se haittaa itse pelaamista. Holmes ja Watson näyttävät itseltään. Varsinkin Holmes on kuin yhdistelmä Sir Basil Rathbonea ja Jeremy Brettiä. Perinteisenä seikkailupelinä pelaaminen koostuu kuulusteluista ja eri paikkojen tutkimisesta johtolankojen varalta. Holmesin laboratoriossa voi suorittaa yksinkertaisia kokeita. Tutkimusten johtopäätökset ketjutetaan vuokaaviomaisesti ja kun oikea päätelmä on saavutettu, peli etenee seuraavana kohtaukseen. Ohjaus on pelikonsolin ohjaimella hiukan kankeaa, mutta PC:ssä hiirellä toiminta lienee selvästi sujuvampaa. Koska seikkailupelejä ei konsoleille juuri ole, on The Testament kuitenkin muikea lisä sohvaetsivien pelikokoelmiin.

Holmes-tarinalle epätyypillinen verisyys vie tarinan synkille urille. Tämän vuoksi peliin on lätkäisty K-16 -leima. Lievästä kankeudestaan ja raadollisuudestaan huolimatta kyseessä on mainio peli, joka vilisee viittauksia Holmes-tarinoihin fanien iloksi.

Kai Saarto

83/100The Testament of Sherlock Holmes
Testattu: Xbox360
Saatavilla: PC, PS3, Xbox360
Ikäraja: 16

Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.