Arvostelu: Dirt Showdown

by 08 elokuuta 0 kommenttia
Entisaikoina Colin McRae Rallyt olivat parasta ja realistisinta, mitä rallipeleissä oli nähty. Sitten McRae kuoli traagisesti helikopteriturmassa ja pelisarja sai nimekseen Dirt. Vuonna 2012 ilmestynyt Dirt Showdown on geeniperimässä jo hyvin kaukana esi-isästään, mutta sellaisenaan viihdyttävä. Romuralli on pelin omin osa-alue, joka toimiikin viihdyttävästi vanhoilla customautoilla. Rampage-pelimoodissa esimerkiksi kahdeksan autoa suljetaan areenalle ja annetaan pellin kolista. Pelissä ajetaan myös uudemmalla kalustolla modernien suurkaupunkien kaduilla tai tehdään donitseja stunttiradoilla.

Itse pidin kaikkein viihdyttävimpänä pelimuotona perinteisempiä ratakisoja, joissa kanssakilpailijaa sai rutata radan betonireunaan niin että kipinät ja ärräpäät lentävät. Varsinkin jaetun ruudun kaksinpelinä Dirt Showdown tarjosi hyvää viihdettä. Kahdeksikkoradalla risteyskohdissa rutisee välillä todella kovaa ja se jos mikä on hauskaa. Ulkoisesti ja varsinkin uusinnoissa peli näyttää oikein hyvältä. Autoihin saa laitettua myös näyttäviä maalipintoja

Vuorenvalloitus on yksi viihdyttävimpiä kilpailumuotoja. Siinä pelti vikisee.
Valittamisen aihetta kuitenkin löytyy. Kuten useimmissa muissakin autopeleissä tietokonekuskit tasapäistetään ”kuminauhaefektillä” ihmispelaajien kanssa. Kone saa viimeisellä kierroksella hyvänkin etumatkan kiinni ja vaikka kuinka tyrisi oman ajonsa, on mahdollisuus saada ainakin muutama päänahka vielä kalkkiviivoilla. Osallistumalla netissä moninpeleihin voivat realistisuutta kaipaavat ajaa ilman rasittavia keinoälykuskeja. Toinen nipotuksen aihe on hengetön musiikki, punkrokkia soittava Rage Against on ainoa pelissä esiintyvistä bändeistä josta olen kuullut aiemmin. Varsinkin romurallipätkiin olisin kaivannut klassisempaa rokkia tai raskaampaa settiä.

Dirt Showdown on ihan kelpo ajankulua, varsinkin jaetun ruudun kaksinpelinä jätkäporukassa. Radan tapahtumia voi jälkipuida vielä uusinnassa ja mahdollista on myös julkaista kisansa suoraan YouTubessa kaiken kansan nähtäväksi.

Kai Saarto

75/100
Dirt Showdown
Codemasters
Testattu: Xbox360
Saatavilla: PC, PS3, Xbox360
Ikäraja: 7Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.