Arvostelu: Torchlight II

by 08 elokuuta 0 kommenttia

Turhan helppo toimintanaksu on paras porukalla

Viime vuoden pelitarjonnasta pelasin ylivoimaisesti eniten Diablo kolmosta. Odotukset saman luolanaksujen pelityypin edustajaan, Torchlight II:een olivat ristiriitaiset: jaksaako sitä yhtä ja samaa enää? Pelissä ohjataan yläviistosta fantasiasankaria joka kulkee halki mantujen ja luolastojen mätkien loputtomia hirviölaumoja keräten yhä parempia varusteita ja lisävoimia. Valittavana on neljä perushahmotyyppiä, jotka ovat lähitaisteleva Berserker, loitsiva Embermage, pyssyillä tai jousella ammuskeleva Outlander ja erilaisia mekaanisia apulaisia rakentava Engineer. Kaikki hahmot saavat myös valita oman lemmikin, joka onkin mainio kaveri ja kantojuhta seikkailussa.

Graafisesti peli on sarjakuvamaisen värikästä silmäkarkkia ja äänimaailmakin sopii tunnelmaan hyvin. Toisin kuin ensimmäisessä Torchlightissa voi jatko-osaa pelata kavereiden kera. Ostin itse Steamin joulualesta pelistä neljän kappaleen paketin vajaalla kolmellakympillä, joten rahalle sai enemmän kuin paljon vastinetta. Kotona olikin vaimolla ihmettelemistä kuin istuimme pojan kanssa eri huoneissa ja olimme Skypen avulla puheyhteydessä vielä veljenpoikaani. Porukalla Torchlight II pääseekin varsinaisesti oikeuksiinsa, kun luolaston loppumonsterin kaadosta tai löydetystä salahuoneesta voi heti hehkuttaa kavereille. Monotonista etenemistä myös keventää se, että samalla voi turinoida muuta tai vaihdella pelistä löytyneitä taikaesineitä. Moninpelin aloittaminen kaveriporukalla osoittautui kylläkin vähän kankeaksi, sillä kaverit eivät meinanneet löytää privaattipeliä serverilistalta.

Juoni pelissä on täysin yhdentekevä, joku suurpahis pitäisi jälleen pysäyttää, mutta kerronta ei imaise mukaansa sen vertaa että syy örkkien mättämiselle jaksaisi kiinnostaa. Ongelmina tylsän juonen lisäksi pelissä on vaikeustaso, joka on tavallisesti aivan turhan helppo vielä normaalitasolla ja sitten pomomatseissa voi noutaja tulla hetkessä. Moninpelissä tilanne tasoittuu, sillä vastus on kovempaa ja vahingossa yksin muista erilleen joutunut pelaaja saa kunnon vastuksen. Mutta palatakseni alun kysymykseen: jaksaako tätä? No, ei Torchlight II koukuta samalla tapaa kuin sopivasti vaikeustasoaan lisäävä Diablo III, mutta kaveriporukalla tämä edullinen peli kyllä tarjoaa hyvää viihdettä pitkäksi aikaa.

Kun peruspelin on tahkonut läpi, voi ostella keräämällään kullalla teleporttikääröjä uusiin luolastoihin. Niitä tuntuu olevan runsasti, Tietysti myös toisella hahmoluokalla saa erilaisen kokemuksen myös uudelleenpeluusta. Jos tämä ei riitä, GUTS editorilla voi muokata peliin omia kenttiä tai latailla muiden tekemiä kenttiä, hahmoluokkia ja esineitä.


Pisteet 80/10

Torchlight II
Saatavilla: PC
Pelaajia: 1-6 (lähiverkossa tai netissä.)
Ikäraja:
Ladattavissa Steam-verkkokaupasta hintaan 18.99€, 4-pack hintaan 56,99€
Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.