Ohikulkuvisiitti lautapelikahvila Tavernaan

by 19 marraskuuta 0 kommenttia

Työmatkan yhteydessä pääsin tällä viikolla poikkeamaan Suomen ensimmäiseen lautapelikahvilaan, Tavernaan. Se avattiin elokuun lopulla Tampereen Puutarhakadulle, siis aivan lyhyen kävelymatkan päähän keskustorilta. Suunnitelmissa oli ollut käydä siellä Kaitsun kanssa jo syyskuussa ja hyvällä ajalla, pelaamismielellä. Nyt olin kuitenkin yksin liikenteessä ja paluulippu Turkuun jo kourassa, joten pelailut saivat jäädä.


Facebookin kautta tutuksi käynyt Tavernan kyltti loisti kutsuvasti loskasään läpi. Kello on vasta noin neljä iltapäivällä, joten paikka oli puolityhjä, mutta sisällä viipymäni noin puolentoista tunnin ajan ovi kävi kiihtyvällä tahdilla. Joku kävi varaamassa pöydän neljän hengen seurueelle seuraavalle viikolle. Naapuripöytään istahti nuori nainen ja aloitti keskustelun BGG-listauksesta seuralaisensa kanssa. Tunsin oloni heti varsin kotoisaksi. Vielä ennen lähtöäni ehdin bongata Lautapelioppaan Mikko Saaren, joka oli sopinut pelitärskyt Tavernaan.

Paikan isäntä Jani Mikkonen taustanaan pelikokoelma.
Paikan isäntänä hääri Jani Mikkonen, joka on yksi kolmesta perustajasta ja vastaa kahvilan (onnistuneesta!) visuaalisesta ilmeestä. Sisustus, valaistus ja taustamusiikki on optimoitu lautapelaamiselle. Esimerkiksi valaisinten sijoittelu pöytiin nähden on suunniteltu niin, että pelaaminen on miellyttävä kokemus. Yleissävy on lämmin tummanruskea, ja taustamusiikki on sellaista, jonka tahdissa kelttiläisten kääpiöiden voisi kuvitella tanssivan pidoissaan. Mikkonen kertoi, että benchmarkkausta tehtiin kahvilaa suunniteltaessa ulkomailla saakka. Kahvila ei kuitenkaan ole kopio mistään ulkomaan-ihmeestä, vaan jotkin ratkaisut tehtiin tietoisesti toisin kuin muualla. Oma tyyli on luonnollisesti myös muotoutunut lisää sen jälkeen, kun kahvila avattiin ja päästiin kokeilemaan, mikä toimii käytännössä ja mikä ei.


Nytkin paikalla oli ainakin yksi pelifanaatikko,
Lautapelioppaan Mikko Saari, joka suostui
poseeraukseen Colonistsin vierellä.
Tavernan pelikokoelma on kasvanut tasaisesti. Nyt tätä kirjoittaessani listalla on 247 julkaisua. Pelaajakohtainen maksu pelikokoelman käyttöön on 3 euroa, mutta ilmaispeluutuksiakin on. Tällä viikolla on framilla ollut kotimainen uutuus Honshū. Äskettäinen Saboteurin SM-turnaus kerätti ilahduttavasti 10 osallistujaa, ja Mikkonen totesi, että samantyyppisiä tapahtumia voisi hyvin järjestää lisää. Suurin yksittäinen pöytävaraus on tähän mennessä ollut lautapelifanaatikkojen fb-ryhmän miitti syyskuussa. Muita asiakkaita ei tuolloin juuri sisään mahtunut. Viikonloppuisin paikka on usein täpötäynnä ilman varauksiakin, ja lisätilalle olisi silloin käyttöä.

Syömispuolen tarjonta hoituu yhteistyössä paikallisen leipomon kanssa. Leipomo toimittaa makeat tarjottavat, ja suolaiset vaihtoehdot loihditaan Tavernan omassa keittiössä. Keittiöstä kantautuvat tuoksut tuovat oman lisänsä tunnelmaan. Lounasta ei tarjota, eikä se varmaan oikein sopisikaan pelaamisen oheen. Itse tilasin bbq-kanalla (ei sentään bgg…) täytetyn rieskan, joka oli oikein maittava.

Toivotamme Tavernalle paljon tsemppiä ja menestystä!


Annika Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti