Arvostelu: Borderlands 2

by 10 elokuuta 0 kommenttia
Öttömönkiäiset saavat isän kädestä Borderlands 2:ssa.

Sarjismaista räimettä Pandoran planeetalla

Muutama vuosi sitten ilmestynyt Borderlands oli yllätyshitti. Nyt ilmestynyt jatko-osa tekee sen mitä siltä odotetaan, eli tekee kaiken isompana ja parempana.


Pandora-planeetalle sijoittuva sarjakuvamainen rymistely ampuu yli hyvällä tavalla. Planeetalle on kätketty Holvi, jossa mieletön aarre odottaa löytäjäänsä. Superyhtiöt ja seikkailijat kamppailevat rajusti siitä kuka Holvin löytää ja planeetan oma monsterikantakin tekee etsinnästä vaikeaa. Varsinkin Handsome Jack -niminen asetehtaan pomo on ottanut elämäntehtäväkseen pelaajan elinkaaren radikaalin lyhentämisen.

Pelaaja valitsee neljästä hahmosta: on taistelukentän yleismies jolla on repussaan pikakoottavia tykkitorneja, häiveteknologiaa käyttävä salamurhaaja/tarkka-ampuja, teknovelho sekä kahta isoa pyssyä sujuvasti kanniskeleva gunzerker. Peliä voivat netin kautta vääntää neljä pelaajaa yhtä aikaa, mikä lisää tietysti hupia eksponentiaalisesti.

Hulvattoman yliampuva juoni, kreisi huumori, sarjakuvamainen väkivalta ja loputon paremman varustuksen keräily ovat Borderlands kakkosen suola ja sokeri. Pelattavaa on kymmeniksi tunneiksi. Hahmot voisivat olla vielä selvemmin erilaisia ja jatkuva varustelaatikoiden avaaminen panoksien ja parempien aseiden toivossa vie turhaa aikaa. Pienistä virheistään huolimatta peli on oivaa viihdettä äijämäiseen makuun. Ei sovi tosikoille eikä alle 18-vuotiaille.

Kai Saarto


Pisteet 90/100

Borderlands 2
Saatavilla: PC, Xbox360, PS3
Ikäraja: 18Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.