Maalla, merellä ja ilmassa

by 10 elokuuta 0 kommenttia
Sulava ja vauhdikas kilpa-ajelu Sonicin johdolla sopii koko perheelle ja on muksujen mieleen.
Keveiden kilpa-ajopelien kärkeä on pitkään edustanut Nintendon Mario Kart -sarja. Sega on kopioinut idean ja korvannut Marion ja muun Nintendo-katraan omalla ikonillaan Sonic-siilillä ja muilla Segan enemmän tai vähemmän tunnetuilla sankareilla varhaisista kolikkopeliajoista lähtien. Ilolla pitää todeta, että Sonic & All-Stars Racing Transformed on vallan mainio peli.

Testatulla Xbox360-versiolla saman television äärellä voi kisata jopa neljä pelaajaa. Kilparadat eivät ole perinteistä asvalttiradan kiertämistä, sillä Sonicin ja kavereiden hauskan näköiset ajopelit vaihtavat hetkessä muotoa auton, veneen ja lentohärvelin välillä, myös kilparadat saattavat muuttaa muotoaan kierrosten välillä. Radoille on ripoteltu metkoja aseita, kuten ampiaisparvia ja lumipalloja, joilla voi hidastaa kilpakumppanien menoa. Sitä tärkeintä, eli vauhtia haetaan sivuluisulla ja turbopaikoista.

Kilpailut vaihtelevat perinteisistä kisoista driftailuun ja aikahaasteisiin. Kampanjapeli alkaa mukavan helposti aloittelijalle ja vaikenee tasaisesti. Pian omia ajolinjojaan ja tekniikoita saakin hioa tosissaan, jotta saa taas uusia kenttiä ja kuskeja avattua pelattaviksi. Kaverin tai kolmen kanssa peli muuttuu eksponentiaalisesti hauskemmaksi.

Hyvien ajoreittien metsästys on tarpeellista eikä lainkaan tympeää hinkkaamista. Samaa rataa vääntää mielellään varsinkin kaverin kanssa vaikka parikymmentä kertaa, sillä haastetta on juuri sopivasti ja tietää että haettu tulos lähenee joka ajokerralla. Eri kulkupelien ohjaus sujuu pädillä hyvin ja ajotuntuma on kohdallaan. Lento-osuudet ovat aluksi hankalimpia, mutta niistä pääsee nopeasti jyvälle.
Tästä vauhdikkaasta ja rempseän hauskasta pelistä riittää ajettavaa pitkäksi aikaa.Pisteet 90/100

Sonic & All-Stars Racing Transformed
Saatavilla: Xbox 360, PS3, Wii U
Tulossa: PC, PS Vita, Nintendo 3DS
Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.