TOP-5 nousevat lautapelitubettajat

by 05 marraskuuta 0 kommenttia

Dice Tower, Rahdo, Shut Up & Sit Down, Tabletop, Watch It Played… menestyviä lautapelitubettajia löytyy kourallinen. Edellä mainittujen kannoilla on joukko hyviä haastajia, joiden suosio on ehkä vasta lähtemässä nousuun. Olen kerännyt tähän viisi vloggaajaa, joiden verbaalinen ulosanti ja/tai videoiden tekninen laatu nostavat heidät keskivertotubettajien yläpuolelle.1. Actualol


Britti-vloggaaja Jon Purkisilla on koko ajan pilkettä silmäkulmassa. Jotkut videoista ovat suurella vaivalla tuotettuja sketsejä, joissa Purkis esittää hulvattomasti lukuisia eri rooleja. Osa videoista on perinteisempää tuotantoa, mutta miehen ulosanti ja pehmeä brittiaksentti kantavat nekin jutut kivasti läpi, vaikka vitsit uupuvat.

Jos pidät Shut Up & Sit Downista, tämä todennäköisesti maistuu sinulle myös.


2. Counter Culture


Britit näemmä dominoivat listaani. Counter Culture on Frazer Mackenzien isännöimä kanava, jolla on toistaiseksi vielä hyvin vähän sisältöä. Se vähä on kuitenkin käsikirjoitettu todella hyvin. Mackenzie kaivaa esittelemistään peleistä esiin niiden luomia tunnekokemuksia tavalla, jota muut vloggaajat eivät tee.

Välillä näkee teemaan sopivaa pukeutumista ja kuulee syvällistä analyysiä (taustalla läntisen Euroopan rumimmat verhot). Se kuuluisa brittihuumorikin näkyy ja kuuluu. Miehen video War of the Ring -pelistä on heti napakymppi, muutkin kannattaa katsoa.
3. The Board Game RenegadeThe Board Game Renegaden videoita näkee välillä osana Dice Towerin Throat Punch Lunch -ohjelmaa. Jeremiah Acevedolla on kuitenkin oma kanava, jossa on lisää materiaalia.

Tälle listalle Acevedo pääsee puhtaasti tyylillään liikuttaa meeplejä laudalla höpötellen kuin kuusivuotias mielikuvitusleikeissään.4. Board Game BrawlFloridalainen Nick Meenachan on tämän listan tunnetuin nimi. Mies vaikutti aikoinaan Dice Towerissa, mutta irtaantui sitten omalle kanavalleen, jolla onkin pitkälti yli 20 000 tilaajaa.  Nick vetää peruslaadukasta settiä ripeällä otteella ja miehellä on varmasti tämän viisikon päheimmät t-paidat.5. Toucan Play That GameTodella kovalla yrityksellään listan vitoseksi nousi Toucan Play That Game -kanavaa pitävä Michael (jonka sukunimeä en löytänyt). Vuoden verran vloggaillut britti järjestää säännöllisesti palkintokilpailuja ja tuottaa kiitettävällä tahdilla uutta sisältöä kanavalleen.

YouTubessa voi seurata myös miehen päiväkirjaa siitä, miten kanavaprojekti etenee. Kanavan nimen sanaleikin mukaisesti Toucan Play painottaa  kaksinpelikokemusta. Videoeditointi ja brändäys ovat onnistuneet jo mukavasti, mutta kameran, äänentoiston, “lavasteiden” ja valaistuksen laadussa on vielä parantamisen varaa. Kannattaa kuitenkin tutustua.Vinkkaa omat vaihtopenkin starasi kommenteissa.

Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti