Europeliviisut

by 13 toukokuuta 0 kommenttia

Tämän jutun julkaisu osuu päivään, jolloin televisioissa ympäri maailmaa esitetään Eurovision laulukilpailu. Meillä on ollut sukulaisten kesken perinteenä aina Lordin voitosta lähtien kokoontua yhteen syömään ja viettää hauska ilta naureskellen esityksiä. Viisuporukkamme on myös ahkeria lautapelaajia, joten tuntui sopivalta koostaa lista parhaista (?) lautapeliaiheisista musavideoista.

James Castelli

Australialainen James Castelli on videoissaan keskittynyt lähinnä sotapeleihin, mutta myös sähkökitara pysyy hyvin kädessä.  Oheisen peliluettelobiisin lisäksi lautapeliaiheisia rokkiparodioita löytyy useampia, kuten "Ticket to ride", "Arham Horror", "Games Games Games", sekä AC/CD:n TNT:n uudelleenversiointi "GMT".

Ikävä kyllä näyttää siltä, että mies on lopettanut videoiden teon.

The Doubleclicks 


Sisarukset Angela ja Audrey Webber ovat duo nimeltään The Doubleclicks. Nörttiyttä ylistävää musiikkia kaksikko on tehnyt usean levyn verran. Oheinen kappale kertoo siitä, kuinka siskokset saivat kutsun Wil Wheatonin juontamaan Tabletop-sarjaan pelaamaan Lords of Vegasia.

Happy LuzaHollantilainen  Dave Luza on vakioavustaja Dice Towerissa, jonka Board Game Blender -sarjaan hän säännöllisesti tekee musiikkiesityksiä. Dead of Winter -musikaali on näistä parhaita. Kannattaa katsoa myös älyttömän vaikeasta Robinson Crusoesta tehty musiikkivideo.

Happy Würfel


Yhdessä Board Game Blenderin jaksossa eri avustajat vaihtoivat formaattejaan keskenään. Tallinnalaisen Würfel Reviewsin Ilja otti Happy Luzan roolin ja onnistui aivan mainiosti tässä Zany Penguins -aiheisessa kappaleessaan.

Ambierona

Yhdysvaltalainen Ambie on osa Board Game Blitz -podcastia juontavaa naiskolmikkoa. Hän on myös tehnyt lukuisia parodioita Disney-elokuvien tunnusbiiseistä lautapeliteemalla. Seuraava kappale "For the First Time in Forever (in a con)" menee Frozenista tutun biisin sävelellä.


Actualol

Actualol, eli britti nimeltään Jon Purkis, nousi nopeasti yhdeksi suosikki-tuubaajistani. Sketsimäiset videot ja jopa ihan älykästä pohdintaa sisältävät revikat ovat mukavaa katsottavaa. Purkis pysyy myös nuotissa ja on tehnyt toistaiseksi kaksi kekseliästä musiikkivideota.Pandemic Legacy Parody aiheuttaa hysteerisiä naurunpyrähdyksiä. Board Game Song, jossa Purkis käy läpi koko kokoelmansa on myös nerokas.


Bebo

Listamme tuorein video ilmestyi kansainvälisenä lautapelipäivänä huhtikuun lopussa 2017. Bebo on GameWiren videoista tuttu juontaja. "How Board Games Changed My Life" on kyllä koskettava kappale positiivisella sanomalla.


Zee Garcia

Dice Towerin juontajat ovat kaikki enemmän tai vähemmän musikaalisia. Vuosien varrella erilaisissa live-tapahtumissa, kuten Gen Conissa miehet ovat intoutuneet laulamaan. Yksi suosikeistani on tämä aivan hervottoman hauska kappale "Why is This Game So Long?" Valitettavasti videon upotus ei toimi timestamppien kanssa, joten klikatkaapa ylläolevaa linkkiä.


Tom Vasel & Stephen Buonocore

Siinä on vain jotain, kun kaksi aikuista miestä laulaa Yesterdaytä. Tom Vaselin ja Stronghold Gamesin pomon Stephen Buonocoren duetto "Buonocore" pohjautuu vuosia kestäneeseen (keksittyyn) vihanpitoon miesten välillä.

Siinä olivat omat suosikkini. Kun joku vielä versioisi Total Eclipse of the Boardin, Smoke in the Waterdeepin ja I've got the Power Gridin.

Kai Saarto

Lautapelibloggaaja

Kai on ammatiltaan toimittaja, Annika yliopistotutkija. Lautapelit ovat molempien intohimo.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti